Live Streaming, eTicketing & Online Παραστάσεις (Faq).

Live Streaming, eTicketing & Online Παραστάσεις (Faq).

Πέρασαν οκτώ μήνες από την ημέρα που η ομάδα του eStage ξεκίνησε αυτό το ιδιαίτερα πολύπλοκο ταξίδι για την δημιουργία της πρώτης ψηφιακής σκηνής στην Ελλάδα.

Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: “η τέχνη διαθέσιμη παντού”.

Το ταξίδι αυτό είναι και ένα μεγάλο μάθημα για τον τρόπο που μια πλατφόρμα διάθεσης καλλιτεχνικού έργου πρέπει, και όχι μπορεί, να λειτουργεί.

Οι μοναδικές εμπειρίες που είχαμε, καλές αλλά και δύσκολες, μας φέρνουν σήμερα στη θέση να αξιολογούμε τη διαδικασία με πολύ ώριμες πρακτικές και ειδικά προσαρμοσμένες διαδικασίες, σχεδόν προσωποποιημένες στις ανάγκες κάθε έργου.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά από άρθρα που απαντούν στα ερωτήματα τόσο των επισκεπτών, όσο και των διοργανωτών.

Αυτό άρθρο απευθύνεται κυρίως στους διοργανωτές και τους καλλιτέχνες.

Πόσο εύκολη είναι η δημιουργία μιας Live Stream Παράστασης;

Εφόσον υπάρχει η κατάλληλη σύνδεση internet, συνήθως σε μια πρόβα 1 ώρας έχει ολοκληρωθεί το set up. Κατα τη διάρκεια της πρόβας ένα έως τρία μέλη του eStage σας υποστηρίζουν σε όλα τα βήματα.

Χρειάζεται να έχω ή να αγοράσω premium λογαριασμό σε πλατφόρμα video provider προκειμένου να κάνω ένα Live Stream;

Όχι, σας το παρέχει το eStage ως μέρος των υπηρεσιών του.

Χρειάζομαι κάποια τρίτη πλατφόρμα για την πώληση των εισιτηρίων;

Όχι, είναι μέρος των υπηρεσιών μας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την υπεραπλούστευση αυτής της διαδικασίας.

Πως γίνεται το eticketing; Στέλνετε κωδικούς και προστατευμένος συνδέσμους;

Ε.. όχι! στη σελίδα της εκδήλωσης ολοκληρώνεται η αγορά του εισιτηρίου και η έναρξη της παράστασης σε τρία κλικ. Δεν χρησιμοποιούμε καμία από τις μονολιθικές πρακτικές, έχουμε προσαρμοσμένο ticketing στις απαιτήσεις της κάθε παράστασης. Χωρίς κωδικούς, χωρίς κρυφά link.

Μπορώ να έχω διαβάθμιση εισιτηρίων και ξεχωριστές δυνατότητες ανά τύπο εισιτηρίου;

Οι δυνατότητες των εισιτηρίων είναι αμέτρητες, μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα προτάσεων τους όρους με τους οποίους θα διαθέσετε το έργο σας.

Μπορώ να προσθέσω στη σελίδα της παράστασης μου τις πλατφόρμες που διατίθεται το έργο μου ψηφιακά;

Ναι! Η σελίδα σας προσαρμόζεται στις ιδέες και τις ανάγκες σας!

Ποιοί τύποι Streaming υπάρχουν;

Οι τύποι Streaming είναι μόνο δύο: Live Streaming | On demand Streaming

(Παρατηρούμε και εμείς διάφορους τίτλους για τις online παραστάσεις που μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά από τους χρήστες, είναι μια πάρα πολύ κακή πρακτική)

Πνευματικά Δικαιώματα

Το eStage βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή επαφή με τους φορείς διαχείρισης των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών και από κοινού επιλέγει τις καλύτερες δυνατές πολιτικές ώστε να αποδίδεται στους δημιουργούς αυτό που τους αναλογεί αλλά και να παραμείνουν βιώσιμες οι παραστάσεις των νέων καλλιτεχνών.

Πως αποδίδονται τα εισιτήρια;

Το eStage συνεργάζεται με τον καλύτερο πάροχο ηλεκτρονικών συναλλάγων στο κόσμο, το Stripe. Δημιουργούμε συνδεδεμένους λογαριασμούς και τα χρήματα αποδίδονται, εφόσον γίνουν διαθέσιμα, απευθείας στον καλλιτέχνη ή τον εκάστοτε διοργανωτή.

Τι συμβαίνει με το Φ.Π.Α.;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη με αποτέλεσμα οι ψηφιακές παραστάσεις να εντάσσονται στο 24%. Η ομάδα του eStage κατάφερε το θέμα να φτάσει και να γίνει ερώτηση στη Βουλή, ωστόσο η απάντηση του ΥΠ.ΠΟ. επιγραμματικά ήταν: “δεν είναι δικό μας θέμα.”.

Θα αντέξετε την παράσταση μου;

Ναι, το eStage μπορεί να χειριστεί οποιονδήποτε όγκο επισκεπτών. Ακολουθεί και μια μικρή τεχνική περιγραφή.

Το eStage πλεόν, τρέχει σε Jamstack περιβάλλον, με συνδυασμένες distributed υπηρεσίες σε AWS S3, Lambda & Cognito, Amazon Aurora, Amazon Cloudfront, 
AWS Load Balancer, Google Cloud Firebase, React, Vue, Gatsby, GraphQl, Dynamodb,
Fully Serveless, API Served, 100Tb Bandwidth,
και επιπλέον διαμοιρασμένο σε περισσότερα από 85 domains, ως mirror replicators μέσω Netlify, Cloudflare workers, Digitalcube & Github branches, instantly responding & redirecting to potential 500s.
Οι τεχνικοί σας κατάλαβαν.
Είμαστε ωστόσο διαθέσιμοι για οποιοδήποτε stress, load ή security test.

Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε ειδικά στα τεχνικά ζητήματα και θα αναλύσουμε όλες τις παραπάνω τεχνολογίες και πως λειτουργούν στην πλατφόρμα μας.

Ασφάλεια

Η πλατφόρμα μας είναι 100% Static πλέον (Serveless) και έτσι δεν υπάρχει καμία διάδραση μεταξύ του server και των επισκεπτών. Δεν υπάρχει δηλαδή ζήτημα ασφάλειας.

Πώς ανακοινώνεται όλα αυτά τα δεδομένα δημόσια;

Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από κανέναν. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Έτσι κι αλλιώς μας το επιβάλλει το καταστατικό του συνεταιρισμού μας, στο οποίο όλοι μας δεσμευόμαστε.