Sararim

sararim

Τι είναι το Σαραρίμ…

«Βούτου, βούτου…..» ακούστηκε από μακριά και ξάφνου μια νεράιδα πρόβαλε μπροστά μας «Σαραρίμ» απάντησε η νεράιδα στην άγνωστη φωνή «Σαραρίμ» είπαμε και εμείς με μια φωνή και αποφασίσαμε παρέα να βαπτίσουμε έτσι, το αντάμωμα των παιδιών, το αντάμωμα των μικρών χορευτών στην Καλαμαριά. Σαραρίμ όπως ένα παλιό ξεχασμένο ομαδικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι με ισάριθμες ομάδες παιδιών που διαλέγουν ψευδώνυμα, ρόλους παραμυθιών και γυρνώντας γύρω-γύρω προσπαθούν να ανακαλύψουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Διοργάνωση: ΒΟΡΕΑΔΕΣ Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς

Σε όλες τις χορευτικές ενότητες θα έχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε σε ψηφοφορία

Σάββατο 20/02/2021, Ώρα: 17:30 - 20:00

 • Τμήμα Παραδοσιακών Χορών «ΑΡΗΣ» Θεσσαλονίκης
 • Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «Λυγκηστές Φλώρινα»
 • Σύλλογος Ελληνικών Χορών «Πανδώρα» Ρουμανία
 • Σύλλογος Πολιτισμού και Παράδοσης Κυμίνων
 • Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.)
 • Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας

Κυριακή 21/02/2021, Ώρα: 11:00 - 14:00

 • Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης
 • Χορευτικός Όμιλος Χουλιαράδων
 • Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «Όμηρος» Κορυτσάς-Αλβανίας
 • Πολιτιστικός Οργανισμός «Η Μυγδονία»
 • Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών

Συναυλία με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 14:30

Το 2006, μια παρέα νέων μουσικών με μεράκι και αγάπη για την παραδοσιακή μουσική και τον χορό, αντάμωσαν στο Βαρικό Φλώρινας και δημιούργησαν την ορχήστρα χάλκινων πνευστών “Χάλκινα Ηχοχρώματα” Μακεδονίας. Από τότε μέχρι σήμερα μελετούν, καταγράφουν και ερμηνεύουν με συνέπεια τα παραδοσιακά ακούσματα της Μακεδονίας. 

Οι εμφανίσεις της ορχήστρας εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα όπως και η συμμετοχή τους σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. 

Το 2017 κυκλοφόρησαν το cd «Στις πηγές της Καρατζόβας» με μουσικές της Μακεδονίας

Η ορχήστρα αποτελείται από τους:

 • Κλαρίνο: Ιωάννου Σάββας 
 • Τρομπέτα: Ντίνης Συμεών
 • Τρομπέτα: Πέγιου Ιωάννης
 • Πλήκτρα: Μήσιος Σταύρος
 • Κρουστά: Καρκαρέτσης Εμμανουήλ

Κυριακή 21/02/2021, Ώρα: 17:30 - 19:30

 • Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ιερισσού «Καγκελευτός»
 • Πολιτιστικός σύλλογος Κλειδίου  Ημαθίας « ο Φίλιππος»
 • Σχολή χορού Σέρκης Πολιτιστικός Όμιλος «Χοροζαλίτες» Κύπρου
 • Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

 

Με την ευγενική υποστήριξη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ  ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

Ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπόκειται σε κρατικό έλεγχο και έχει πιστοποιηθεί ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. 

Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990, από γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες με σκοπό να ενημερώσει, να βοηθήσει και να στηρίξει υλικά, ηθικά και ψυχολογικά γονείς, παιδιά & ενήλικες από την Βορ. Ελλάδα που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες. 

Τι σημαίνει Συγγενείς καρδιοπάθειες.

Συγγενή νόσο εννοούμε, τη νόσο με την οποία κάποιος γεννιέται. Οι συγγενείς καρδιοπάθειες οφείλονται σε ανωμαλίες στη διάπλαση της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων, που συμβαίνουν στη διάρκεια της οργανογένεσης της καρδιάς, δηλ. μεταξύ της 18ης και 50ης εμβρυικής ημέρας. Στην Ελλάδα προστίθενται κάθε χρόνο 1.000 νεογνά με συγγενείς καρδιοπάθειες ποικίλης βαρύτητας. Το 30% των ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια θα χρειαστούν καρδιοχειρουργική επέμβαση πάνω από μία φορά στη ζωή τους, ενώ σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους βρίσκονται σε ιατρική παρακολούθηση & εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι προσπάθειες, αλλά και οι δράσεις μας που έχουν πάντα σαν γνώμονα τα παιδιά & τους ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες, είναι σημαντικές όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής συνεχίζουμε να προσφέρουμε την αμέριστη συνδρομή και συμπαράστασή μας στους ασθενείς, αλλά και στις οικογένειές τους, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Σκοπός μας, είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε οικογένειες που ζητούν την βοήθειά μας, & να καλύπτουμε τις ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία της πόλης μας, προς όφελος των πασχόντων με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, ολοένα και περισσότερες οικογένειες  ζητούν από τον Σύλλογο «Παιδικές Καρδιές» να καλύψει έξοδα μεταφοράς-διαμονής-διατροφής, (που δυστυχώς οι ασφαλιστικοί φορείς δεν καλύπτουν), ιατρικών εξετάσεων,  αλλά και νοσηλείας.

Στα τριάντα χρόνια δράσης μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να εξοπλίσουμε με ιατρικά μηχανήματα δύο Ιατρικά Εργαστήρια και να δωρίσουμε ιατρικά μηχανήματα σε παιδοκαρδιολογική κλινική, σε κρατικά νοσοκομεία της πόλης μας, που εξυπηρετούν περιστατικά όλης της Β. Ελλάδας. Οι δωρεές έγιναν για τη καλύτερη διάγνωση και παρακολούθηση των παιδιών & ενηλίκων με συγγενείς  καρδιοπάθειες. Δυστυχώς όμως, τα παιδιά πρέπει να μεταβαίνουν στην Αθήνα, αφού, στην Θεσ/νίκη δεν πραγματοποιούνται παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Σε αυτούς τους πραγματικά πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς ας αγκαλιάσουμε όλοι μας τον αγώνα ζωής αυτών των παιδιών και από το περίσσευμα της αγάπης μας ας  βοηθήσουμε να κρατήσουν  άσβεστο το χαμόγελο και την ελπίδα για να συνεχίσουν οι παιδικές καρδιές να πάλλονται με αισιοδοξία. Υπάρχουν κάποιες καρδούλες που χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια για να συνεχίσουν να χτυπούν. Χρειάζονται τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και την αγάπη όλων μας. Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Διεύθυνση:  Ισμήνης & Κανάρη, Πλατεία Τζούμα, Καλαμαριά 

Τηλ:  2310 441942

Τηλ. Προέδρου: 6974-720 189 κα ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΣΙΚΡΙΤΣΙΔΟΥ

Πόλη:  Θεσσαλονίκη 

Τ.Κ.:  551 32

E-mail: [email protected]

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: FacebookYouTube 

Ιστοσελίδα www.paidikeskardies.gr

Η δωρεά δεν επέχει θέση εισιτηρίου και δεν προσφέρει πρόσβαση σε κάποια από τις παραστάσεις